14 Derslikli ilk öğretim okulu
Yazı boyutu
Kayseri'nin Talas ilçesine, hayırsever İşadamı Rıfat ve Vesile Karakimseli tarafından 14 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılacak.
Talas Mevlana Mahallesi Halefhoca Caddesi üzerinde Selçuk Karakimseli adına eşi ve çocukları tarafından yaptırılacak olan 14 derslikli ilköğretim okulunun temeli, sade bir törenle atıldı. Talas Belediyesi'nin tahsis ettiği arsa üzerine yapılan ilköğretim okulunun temel atma töreninde dualar okunarak, kurban kesildi. Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ve Karakimseli aile bireylerinin katıldığı temel atma töreninde konuşan İnşaat Müteahhidi İlhan Karakimseli, yaptırılan ilköğretim okulunun 5 bin 700 metrekare alan içerisinde 3 katlı olarak yapılacağını ifade ederek, okulun önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna yetiştirileceğini belirtti.
Bu yıl içerisinde 2 ilköğretim okulu ve 1 lisenin temelinin atılacağını belirten Yıldırım, 3 okulu da hayırseverlerin yaptıracağını dile getirdi. Başkan Yıldırım, "İlçemizin hızla gelişen bir konumda olması, okul ve sağlık ocağı gibi ihtiyaçları beraberinde getiriyor. İlimizde eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirilen hayırsever katkıları, ülkemizde son derece önemli yer teşkil ediyor. Yaptığı yatırımlarla herkesin gönlüne taht kuran hayırsever işadamımız Kadir Has'a Allah'tan rahmet diliyorum. Bu yıl içerisinde yapımına başlanacak olan 3 okulun yerlerini belirleyerek arsalarını oluşturduk. Okulların yapımını ise değerli hayırseverlerimiz üstlenecek. Karakimseli ailesi ve diğer hayırseverlerimize eğitime katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu